Про каву - Carpat Coffee

Як приготувати каву в гейзерній кавоварці

Час прочитання: 2 хвилини


Гейзерну кавоварку називають ще “мока”. Також поширений гаджет для приготування кави вдома. Саме вона дозволяє отримати насичений напій, але може додавати йому трішки гіркуватості. Це пов’язано з тим, що температура води в ній нагрівається до високої, починають екстрагуватись гіркі речовини, використовується багато зерна відносно води. Та не лякайтесь. Існує кілька дуже простих правил приготування ідеально смачної кави в мока.



Перш за все оберіть зерно. Як це зробити, ми детально описували у статті Як вибрати каву додому? Підберіть помел. Рекомендуємо використовувати середній (розміру крупинок солі). Або ж, ви пам’ятаєте, що ми можемо змолоти каву під гейзерну кавоварку безкоштовно, при замовленні на сайті. Також не забувайте про воду. Потрібно використовувати лише очищену або бутильовану, щоб не перебивати смак кави. 



  1. Засипте мелені зерна в фільтр-корзину гейзерної кавоварки та розрівняйте. Утрамбовувати не потрібно. 
  2. Закип'ятіть у чайнику або іншій ємності воду. Дайте їй хвилинку осісти та налийте в нижню частину мока трохи нижче клапана. Гаряча вода дозволяє уникнути перегрівання мелених зерен, що в свою чергу зменшує гіркуватість у готовому напої.
  3. Зберіть кавоварку та щільно скрутіть. Поставте на слабкий вогонь, кришку не закривайте.
  4. Кава почне поступово підніматись у верхній відділ кавоварки. Як тільки почуєте булькаючі звуки - вимикайте газ (плиту). Це означає, що через фільтр з кавою вже проходить пар, а не вода. 
  5. Закрийте кришку та остудіть кавоварку під потоком холодної води.
  6. Перелийте в чашку та насолоджуйтесь.




Не нехтуйте правильним доглядом за кавоваркою. Це також впливає на смак кави та термін справного функціонування апарату. Після кожного приготування добре вимийте та висушіть моку, щоб уникнути пліснявіння.

Приготування