Про каву - Carpat Coffee

Як вибрати каву додому?

Час прочитання: 2 хвилини


Щодня ми стикаємося з великою кількістю реклами чи афіш, які обіцяють запашну та смачну каву, яку ми ще ніколи в житті не куштували. Яким вірити, якій торговій марці надати перевагу, чим вони взагалі відрізняються, чи буде кава, приготована вдома, такою ж смачною як у кав’ярні?


Давайте розберемось як вибрати каву, яка буде смачною при приготуванні вдома.

Перш за все, прислухайтесь не до новомодних тенденцій чи трендів, а до власних смаків та уподобань. Задумайтесь, чому ви п’єте каву, за що саме її любите? За гірчинку, яка бадьорить. Ніжну кислинку з тривалим післясмаком фруктів чи просто ледь відчутний присмак кави, який пробивається крізь молоко. 

Зрозуміли? Чудово! Маємо відповідь на найважливіше питання.
Якщо ви любите гірчинку - обирайте суміші арабіки та робусти. Серед виробників кави їх прийнято називати блендами або купажами. Чим більший  вміст (%) робусти в купажі, тим більшу гірчинку буде мати готовий напій. Така кава буде міцнішою та більше бадьорити. 


Чим вищий вміст арабіки, тим ніжнішою та кислішою буде кава. 

Приблизно однакове співвідношення дасть більш збалансований смак.




Щоб відчути кислинку та тривалий післясмак - обирайте 100% арабіку: один сорт (моносорт) чи їх суміш.


Тепер можемо перейти до наступних питань, які допоможуть обрати найсмачніше зерно:
  1. Яким методом будете готувати каву: заварювати в чашці, турці, гейзерній кавоварці, френч-пресі чи іншим альтернативним методом. Від цього залежить ступінь обсмаження зерна та рівень помелу. Для приготування в домашніх умовах ідеально підходить середній рівень обсмажки зерен. Для альтернативи - світлий. Можна використовувати і зерна темної обсмажки, якщо ви любитель гіркої міцної кави.
  2. У вас є ручна кавомолка, якою самостійно мелете зерно чи зручніше придбати одразу мелену?
  3. Наскільки часто ви п’єте каву? Це допоможе обрати оптимальний грамаж упаковки, яку використаєте на піку смакових властивостей зерна. Якщо рідко, то 200г. вистачить. Якщо часто та всією сім’єю, краще надати перевагу 1кг пакуванню.


Складно?  Лише на перший погляд. Якщо ви не хочете розбиратись у всіх цих нюансах, краще зверніться за порадою до фахівця. Наприклад, менеджер Carpat Coffee завжди на зв’язку та готовий допомогти у виборі (залишайте контакти за посиланням). А в інших розділах блогу є багато інформації про каву загалом.

Хочете знижку 20% на перше замовлення? Використовуйте промокод FIRST20. Тисніть тут, щоб перейти в магазин кави Carpat Coffee.
Кава