Про каву - Carpat Coffee

Як приготувати каву в френч пресі?

Час прочитання: 2 хвилини


Ви 100% бачили такий цікавий девайс як френч прес. Більшість людей готують у ньому чай. Та кава, заварена таким методом характеризується насиченістю й щільністю. Існує безліч рецептів приготування, ми ж поділимось тим, який дозволяє отримати смачний напій з мінімальним осадом.

Нагадуємо прості правила, без дотримання яких неможливо отримати смачну каву:
  1. Оберіть зерно та воду (стаття: Як обрати каву додому?)
  2. Підберіть помел. Ми рекомендуємо середній (розміру крупинок солі). Або ж, ви пам’ятаєте, що ми можемо змолоти каву під френч прес безкоштовно, при замовленні на сайті у магазині.
  3. Підготуйте необхідну кількість меленої кави. Рекомендуємо брати 7,5 г. на 100 мл. води.



Переходимо до самого процесу приготування:
  1. Закип'ятіть воду в чайнику.
  2. Засипте мелену каву в френч прес та покладіть його на ваги (наш френч прес на 200 мл, тому взяти 15 г. кави). 
  3. Налийте 50 мл води та перемішайте з кавою. Долийте решту води, переміщайте. Наливати потрібно досить швидко та повністю залити всю каву.
  4. Накрийте поршнем та залиште каву на 4 хв, щоб настоялась. 
  5. Повільно опустіть поршень (середніх зусиль буде достатньо)
  6. Зачекайте ще до 5 хв., щоб маленькі частинки осіли на дно, а кава трішки вистигла.
  7. Повільно розлийте каву та насолоджуйтесь.



Занурювати поршень у напій (чашу) не має сенсу, адже це призведе до підняття осаду знизу чаші наверх і він потрапить до вас у чашку. Якщо кава занадто гаряча дайте їй кілька хвилин вистигнути і насолоджуйтесь ароматним напоєм.




Не забувайте про правильний догляд за френч пресом: добре мийти та висушуйте його після кожного приготування. 
Приготування